Indiferent ca e toamna sau primavara, curatenia in dormitor inseamna clar si curatarea saltelei. Desi nu se observa intotdeauna, salteaua aduna de-a lungul lunilor praf si microbi care trebuie alungati periodic.

Curatarea saltelei este un proces usor. Incepe prin a strange lenjeria de pat si husa saltelei le pune-le in masina de spalat.

Ridica apoi salteaua, aspira si sterge de praf atat salteaua cat si lacasul in care aceasta e asezata pe pat. De asemenea, sterge si peretele si podeaua din spatele patului. Intinde inapoi salteaua.

Pentru curatarea ei foloseste amesteca intr-un recipient cu capac o ceasca de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de ulei de lavanda. Pune capacul si agita. Foloseste o sita pentru a imprastia uniform solutia astfel rezultata si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. De obicei cam atat iti ia sa cureti restul lucrurilor din dormitor.

Foloseste aspiratorul pentru a indeparta bicarbonatul de sodiu. La revedere praf si murdarie! Bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea mizeriei dar si a umezelii. Curata in profunzime si lasa si un miros placut.

Cand te vei aseza in pat dupa o astfel de curatenie te vei intreba cum ai putut sa dormi pana acum in patul prafuit. Vei dormi ca un bebelus la noapte.

[sursa]